Verkoop nieuwe vrachtwagens daalt, vrachtwagenbanden neemt toe!

2018 was een buitengewoon uitstekend jaar voor de verkoop van vrachtwagens en trailers in Nederland. De verwachting is dat de verkopen hiervan terug zal lopen. Opvallend beeld wat nu te zien is, is dat de verkoop van vrachtwagenbanden en banden voor bijzondere voertuigen zoals kippers en diepladers de komende jaren zal toenemen!

Oorzaak daling

In Nederland gaat het sinds 2016 weer goed met de economie en is er een stijgende lijn te zien, met name in de transportsector! Niet verwonderlijk dat de verkoopcijfers van nieuwe voertuigen veelbelovend zijn. Een logisch en positief gevolg doordat er flink vanuit transportbedrijven geïnvesteerd moest worden na de financiële crisis.
Dit jaar, en de verwachting is ook voor het jaar 2020, zien we echter al een daling in de verkoopcijfers. Onder andere het tekort aan vrachtwagenchauffeurs en verschuivingen van investeringsplannen door de invoering van de smart tachograaf per 15 juni 2019 durven ondernemingen in de transportsector niet groots te investeren.

Toename verkoop banden

Gelukkig zien deze zelfde ondernemingen wel het nut in van het behoud van de gedane investeringen waardoor er nu al een toename is te zien in de aanschaf van vrachtwagen- en trailerbanden. De trucks en trailers die in 2017 of 2018 gekocht zijn, zijn mogelijk al toe aan nieuwe banden waardoor deze omzetstijging te zien is. De verwachtingen voor de komende jaren is dan ook dat er een toename zal zijn in de verkoop van banden voor vrachtwagens.

Lees ook meer over de omzetten van de top 15 grootste bandenproducenten.


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.