Winterbanden voor vrachtwagens

In steeds meer landen, in Europa en landen buiten dit continent, zijn winterbanden voor onder andere vrachtwagens en touringcars verplicht. Per land kan het wel verschillen welke verplichtingen hieraan verbonden zijn. Enkele voorbeelden;

  • Winterbanden zijn verplicht in een bepaalde periode van het jaar
  • Winterbanden zijn verplicht bij winterse omstandigheden
  • Winterbanden zijn verplicht op de aandrijfas bij winterse omstandigheden
  • Winterbanden zijn verplicht bij een specifiek verkeersbord aanduiding

Raadpleeg de actuele kaart voor winterbanden en sneeuwkettingen

Mud and snow banden bij winterse omstandigheden

Afgezien van het feit of winterbanden al dan niet verplicht zijn, is het natuurlijk een verstandige keuze om dit type te gebruiken wanneer u tijdens transport met winterse omstandigheden te maken heeft of verwacht deze te krijgen. Wanneer de banden grip verliezen tijdens het vervoer kunnen er gevaarlijke en zelfs dodelijk situaties ontstaan. Vrachtwagenbanden die voor winterse omstandigheden zoals ijzel, sneeuw en vorst geschikt zijn bevatten de vermelding M+S, MS of M&S wat staat voor Mud and Snow.

Three Peak Mountain Snow Flake winterbanden

Om meer grip en een betere wegligging te hebben is het gebruik van zogeheten Three Peak Mountain Snow Flake winterbanden aan te raden. De benaming van dit type winterband wordt ook wel Alpine winterband genoemd. Deze winterbanden zijn getest op besneeuwde ondergronden en garanderen een aantal eigenschappen die minimaal vereist zijn én welke opgenomen zijn in Snow Grip Index.

Winterbanden vrachtwagen verplicht in Europa?

Hieronder een overzicht van alle landen in Europa waar winterbanden voor vrachtwagens of sneeuwkettingen verplicht zijn. (Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.)

Bekijk ook de VACO-brochure voor meer informatie betreft winterbanden.

Brochure VACO special winterbanden

Meer informatie over winterbanden of bestellen

Wilt u graag meer informatie over onze mogelijkheden in het leveren van winterbanden voor vrachtwagens, touringcars, trailers en opleggers? Of wat wij daarin kunnen betekenen op het gebied van Service & Onderhoud? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.

Of neem telefonisch contact met ons op via +31(0) 620 363 456.

Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.