Vrachtwagenbanden en internationaal transport

Wanneer uw bedrijf zich richt op onder andere internationaal transport, is het voor diverse aspecten van belang om de juiste vrachtwagenbanden te hanteren. Er dient onder andere rekening gehouden te worden met de levensduur van de banden, welke invloed de banden hebben op het brandstofverbruik, welke regel- en wetgeving heeft het exportland ten aanzien van het type vrachtwagenband wat gemonteerd moet zijn en uiteraard wat is het beschikbare budget om uw wagenpark te kunnen voorzien van banden?

Levensduur van de banden

Tijdens internationaal transport worden er grote afstanden afgelegd. Dit heeft uiteraard invloed op de levensduur van de banden. Het type wegdek kan namelijk belastend zijn voor de banden die onder de vrachtwagen gemonteerd zijn. Ook de ballast, de goederen die vervoerd worden, zorgt ervoor dat de vrachtwagenbanden meer weerstand te verduren krijgen. Met al deze invloeden dient er daarom goed rekening gehouden te worden met de aangegeven levensduur van de band tijdens de aanschaf.

Invloed op brandstofverbruik

Te zachte vrachtwagenbanden, de ballast slecht verdeeld in de trailer of een te lage bandenspanning biedt meer weerstand en kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Om efficiënt internationaal transport te kunnen verrichten moeten deze negatieve invloeden zoveel mogelijk beperkt worden. Ook de juiste samenstelling van de vrachtwagenbanden of trailerbanden is hierin enorm van belang.

Wet- en regelgeving in exportland

In veel landen binnen Europa, maar ook daar buiten, zijn tijdens winterse omstandigheden winterbanden verplicht op de aandrijfassen. In Duitsland is het vanaf 2020 zelfs verplicht om ook de stuurassen te voorzien van winterbanden.

Lees hier meer over de verplichting van winterbanden.

Uw beschikbare budget

Niet geheel onbelangrijk is uw beschikbare budget voor de aanschaf van nieuwe vrachtwagenbanden voor uw wagenpark. Voor welke kosten kunt u komen te staan en welk budget moet u ongeveer beschikbaar hebben om de juiste banden te kunnen hanteren?

Wat Mijnheer Truck Banden hierin kan betekenen

Zoals u kunt lezen dient u met heel veel zaken rekening te houden wanneer u op zoek bent naar vrachtwagenbanden voor internationaal transport. Wij nemen graag deze taak op ons en adviseren u hierin graag!

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan middels onderstaand formulier of informeer naar ons aanbod vrachtwagenbanden voor internationaal transport.

Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.