Nieuwe vrachtwagenbanden met brandstofbesparing van Michelin

Michelin heeft onlangs twee nieuwe vrachtwagenbanden op de markt gebracht die kunnen zorgen voor een brandstofbesparing van maar liefst € 1.600 op het 1e leven van de band. De trekasband Michelin X Line Energy D2 315/70 R 22.5 en de stuurasband Michelin X Line Energy F 385/55 R 22.5en behoren beide in de A-klasse als het gaat om een lage rolweerstand.

Besparing van energie, milieu en kosten

Een interne berekening van Michelin geeft aan dat met deze vrachtwagenbanden een maximale besparing van energie, milieu en kosten gemaakt kan worden door de extra lage rolweerstand. Voor elke 100 kilometer die een vrachtwagencombinatie met deze banden maakt kan het zorgen voor 1 liter besparing op brandstofverbruik en een verminderde CO2-emissie van 2,6 kg.
Het mes snijdt in dit geval aan 3 kanten!

Speciaal loopvlakprofiel van de vrachtwagenbanden

Wat trekasband Michelin X Line Energy D2 315/70 R 22.5 uniek maakt is een speciaal profiel van het loopvlak wat zorgt voor een lage rolweerstand. Deze is namelijk in het midden van het loopvlak compact wat ervoor zorgt dat er tijdens het rijden met deze banden er nauwelijks vervorming van de rubber blokken kan ontstaan. Tevens bieden de Tower Pump lamellen en het gebruik van silicia in het loopvlak extra grip op een nat wegdek, waardoor aquaplanning minder zal ontstaan. Door al deze eigenschappen zal dit type vrachtwagenband van Michelineen langere levensduur hebben.

Groothandel Michelin vrachtwagenbanden

Mijnheer Truck Banden is trotse leverancier en groothandel in Michelin vrachtwagenbanden. Uiteraard hebben wij deze nieuwe type vrachtwagenbanden toegevoegd aan ons assortiment en kunnen ook uw wagenpark hierin voorzien. Wilt u meer informatie over de trekasband of stuurasband uit deze fantastische X Line Energy serie van Michelin?

Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek of vul onderstaand formulier in zodat wij u kunnen contacten.

 


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.