Nieuw meetsysteem voor bandenspanning vrachtverkeer

Om de bandenpech in het vrachtverkeer te voorkomen, heeft Rijkswaterstaat samen met de Verkeersonderneming en het Havenbedrijf Rotterdam een proefproject op de snelweg A16 gestart. Dit project is bedoeld om afwijkingen in de bandenspanning van vrachtwagens boven de 3,5 ton te meten. Vrachtwagenbanden met een te lage spanning worden zo opgespoord en daarmee kan een klapband worden voorkomen.

Bandenpech vrachtwagens veroorzaakt veel verkeershinder

Als een vrachtwagen bandenpech heeft, wordt vaak een rijstrook afgesloten. Het veroorzaakt regelmatig verkeershinder en kunnen er lange files ontstaan. Dit is dan ook de grootste reden dat in mei 2018 op de snelweg A16 richting Rotterdam tussen ’s Gravendeel en de afrit Dordrecht het nieuwe meetsysteem in de weg is aangelegd.

Fases proefproject meetsysteem bandenspanning

Het totale proefproject loopt van mei 2018 tot en mei april 2019 en bestaat uit twee fases. Begin mei 2018 is fase 1 van het project gestart. In deze fase is het meetsysteem op de rechterrijstrook van de weg aangelegd. Hierbij is onderzocht of het meetsysteem goed functioneert door te kijken hoe nauwkeurig de metingen zijn. De meetlocatie is kenbaar gemaakt aan de weggebruikers middels een camera en een informatiebord.

De tweede fase van het proefproject is in het najaar van 2018 gestart. In deze fase heeft Rijkswaterstaat chauffeurs en bedrijven actief geïnformeerd als hun bandenspanning niet goed bleken te zijn. Samen met een aantal ondernemersorganisaties, zoals transportondernemers en bandenleveranciers, is gekeken hoe de chauffeurs of hun bedrijven het beste konden worden geïnformeerd en welke informatie dit bericht moest bevatten.

Onderhoud truckbanden

Als u dan toch een klapband krijgt met een van de producten van Mijnheer Truck Banden, kunt u altijd onze uitstekende service en onderhoud raadplegen. Bij pech staan wij graag garant en dragen wij zorg voor de afhandeling van uw pechgeval.


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.