Minder ongeplande stops voor vrachtwagens door nieuwe technologieën

Volvo Trucks heeft onlangs nieuw ontwikkelde technologieën gepresenteerd waardoor er minder ongeplande stops van vrachtwagens zich voordoen. Middels Artificial Intelligence wordt onder andere de bandenspanning en temperatuur realtime gecontroleerd. Zodra er veranderingen in deze data gemeten wordt, krijgt de chauffeur via de app een waarschuwing zodat er tijdig actie ondernomen kan worden. Kleine lekkages kunnen bijvoorbeeld hiermee eerder worden opgemerkt waardoor eventuele klapbanden, en daarmee ongeplande stops, voorkomen worden.

Lager brandstofverbruik en hoger kilometrage

De nieuwe bandenmanagementservice van Volvo zorgt ervoor dat niet alleen chauffeurs maar ook wagenparkbeheerders en monteurs direct geïnformeerd worden over de status van de banden en het voertuig. Hierdoor kan er tijdig geacteerd worden wanneer de banden niet optimaal presteren om schade en onvoorziene kosten te voorkomen.
Bovendien leidt de nieuwe service tot een lager brandstofverbruik en een hoger kilometrage per band doordat de juiste druk en temperatuur worden gewaarborgd.

Volgende stap is zelflerende systemen

Volvo Trucks is continue aan het door ontwikkelen en de volgende stap is dan ook om zelflerende systemen in vrachtwagens te implementeren. Hiermee komt men meer te weten over de conditie en prestaties van onder andere de mechanische onderdelen en de banden. Met deze geavanceerde technologie en analyses wordt er getracht om verborgen patronen te detecteren zodat storingen aan onderdelen ver van te voren kunnen worden voorspeld. Het vereiste onderhoud of de reparatie kan dan tijdens een geplande servicebeurt worden uitgevoerd voor een maximale uptime van de truck.


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.