Michelin heeft plannen voor recyclebare banden

Bandenproducten Michelin heeft onlangs in haar plannen gepresenteerd dat in 2048 de productie van banden voor minimaal 80% uit duurzame grondstoffen moet bestaan. Daarnaast wil Michelin dat deze banden maar liefst 100% recyclebaar zijn voor innovatieve voertuigen van de toekomst. Een goed streven naar een optimale productie en duurzaam omgaan met het milieu.

Innovatieve recycle plannen

50% van alle gebruikte banden wereldwijd wordt op dit moment gerecycled.
Slechts 28% van de nieuw geproduceerde Michelin banden wordt vervaardigd met duurzame grondstoffen zoals zonnebloemolie, rubber, gerecycled staal en bandengranulaat. Michelin heeft tijdens het congres “Movin’ On” aangegeven dat zij druk bezig zijn met het ontwikkelen van duurzame banden en in het jaar 2048 de banden 100% recyclebaar moeten zijn.
Vorig jaar presenteerde Michelin op hetzelfde congres al enkele nieuwe ontwikkelingen met de onthulling van de Vision band. Een band welke volledig geproduceerd is van gerecyclede banden en  grondstoffen met een biologische oorsprong.

Duurzame productie

Naast de schitterende recycle plannen heeft Michelin tijdens het “Movin’ On congres” ook aangegeven dat de productie van nieuwe banden beter kan en schoner moet. Hiervoor zoeken ze diverse hoogwaardige samenwerkingen op met bedrijven zoals IFP Energies Nouvelles en Axens waarmee onder andere in 2012 het programma Biobutterfly is opgezet. Het Biobutterflyprogramma is ontwikkeld om synthetische elastomeren *1 te vervaardigen uit biomassa zoals bieten of hout. Het doel is om in het jaar 2048 80% van de banden van Michelin worden geproduceerd met duurzame materialen en grondstoffen.

Michelin investeert veelvuldig in hightech recycling door onder andere een in 2017 gehouden hackaton met Alliapur. Hieruit zijn lumineuze ideeën ontstaan zoals het toepassen van bandengranulaat als grondstof voor het produceren van stedelijk meubilair.

Lees meer over Michelin

Ook wij zijn voor duurzaam

Ook wij zijn begaan met het milieu en duurzaamheid. Het toepassen van de juiste band kan namelijk bijdragen aan minder brandstofverbruik, een langere levensduur van de band en zelfs minder geluidsoverlast.
Lees hier meer over op de pagina “Bandenspanning en brandstofverbruik”.

Geïnteresseerd in Michelin banden?

Wij zijn leverancier en groothandel van Michelin vrachtwagenbanden. Hierbij staan veiligheid, winstgevendheid en het milieu voorop. Graag informeren en adviseren wij u over ons assortiment bij de aanschaf van de juiste banden.
Neemt u telefonisch contact met ons op te vullen middels +31(0) 620 363 456 of raadpleeg de pagina Contact.

*1 Elastomeren zijn synthetische polymeren met rubberachtige eigenschappen.


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.