Goodyear koopt Ventech Systems bandeninspectie

Goodyear koopt Ventech Systems GmbH, dit heeft zij afgelopen oktober bekend gemaakt. Ventech Systems is een bandeninspectiebedrijf dat onder andere innovatieve apparatuur levert voor geautomatiseerde controle van bandenspanning.

Samenwerking vlootbeheer

Tot heden is Ventech System eigendom van het Duitse Grenzebach Maschinenbau GmbH.  “Goodyear Proactive Solutions werkte sinds drie jaar samen met Ventech Systems voor het verzamelen en analyseren van gegevens voor onze oplossing voor vlootbeheer”, aldus Christopher Helsel, vice CEO van Goodyear.

Vanaf nu kan de bandenfabrikant efficiënte en snelle oplossingen bieden voor het onderhoud van vrachtwagenbanden, met als gunstig gevolg een optimalisatie van tijd en vlootexploitatiekosten. De acquisitie van Ventech Systems moet het dienstenportfolio van Goodyear Proactive Solutions verder uitbreiden.

Goodyear Proactive Solutions

Reden voor de overname is dat truckbanden onderhoud een belangrijke activiteit is voor wagenparkenbeheerders. Vorig jaar lanceerde Goodyear haar nieuwe service Goodyear Proactive Solutions voor wagenparkbeheerders om de veiligheid te vergroten, het brandstofverbruik te verlagen en ondersteuning te bieden bij de digitale transformatie van hun wagenpark.

De formele-juridische afwikkeling van de deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal plaatsvinden.

Leverancier Goodyear vrachtwagenbanden

Mijnheer Truck Banden is officieel groothandel in Goodyear vrachtwagenbanden. Bij ons kunt u terecht voor on-road vrachtwagenbanden, gemengd gebruik vrachtwagenbanden, off-road vrachtwagenbanden, winterbanden en banden voor touringcars. Bekijk ook eens onze overige merken of neem contact met ons op middels tel. +31(0) 620 363.

Neem contact met ons op

U kunt ons telefonisch bereiken op +31(0)620 363 456. Of vul onderstaand formulier in voor meer informatie. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.