Etikettering van Britse banden onzeker door Brexit

Door de plannen van de Brexit, moet het Verenigd Koninkrijk nog een keuze maken over de vereisten voor de etikettering van banden. Dit geeft het ministerie van Transport (DfT, department for transport) aan. Wanneer het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 uit de EU treedt, gelden er namelijk andere regels voor de bandenlabels.

1222/2009 etikettering

Volgens berichten van het DfT zouden de huidige richtlijnen worden aangehouden volgens de 1222/2009 etikettering. Dit is later echter ingetrokken en wordt vervangen door een nieuwe EU-richtlijn. Deze is vanaf januari 2020 van kracht onder voorbehoud van een stemming in het Europees Parlement.

Verordening (EG) nr. 1222/2009 is een etikettering van banden met betrekking tot hun brandstofefficiëntie en andere essentiële parameters. Na de Brexit zullen er voor het Verenigd Koninkrijk nieuwe regels gelden. De inhoud van deze regels worden nader bepaald.

Internationaal bandenleverancier

Mijnheer Truck Banden blijft ook na de Brexit internationaal leveren. Wij kunnen als groothandel van vrachtwagenbanden en truck-en trailerbanden u snel voorzien van de juiste banden. Bekijk ons assortiment of neem contact op voor meer informatie.

Bekijk ons assortiment


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.