Brits agentschap controleert banden op leeftijd

Het Brits agentschap (Driver and Vehicle Standards Agency, DVSA) gaat bij transportbedrijven de leeftijd van banden controleren. Banden die ouder zijn dan tien jaar mogen namelijk niet meer worden gebruikt. Op deze banden gaat het DVSA zich dan ook richten tijdens deze controle.

Procedure onderzoeksproces

Vanaf 23 november 2018 is het Brits agentschap begonnen met het onderzoeksproces. Wanneer er is geconstateerd dat de banden ouder dan tien jaar zijn, wordt er onmiddellijk om een verklaring van het transportbedrijf gevraagd. Ook wordt er dan gekeken naar de kwaliteit van het beheersysteem van het transportbedrijf.

Indien DVSA niet tevreden is met deze verklaring, wordt het transportbedrijf verwezen naar the Office of the Traffic Commissioner. Er kan dan mogelijk een regelgevende actie worden doorgevoerd om het misbruik te voorkomen.

Bandenleeftijd zelf controleren

De DVSA heeft een gids opgesteld waarbij uzelf kunt kijken hoe oud de band is en hoe u deze band het beste kunt onderhouden. De bandenleeftijd kan worden herkend door naar de fabricagedatum van de band te kijken. Dit staat op de zijflank van de band in de vorm van een Department of Transportation nummer, oftewel een DOT nummer.

Het DOT nummer bestaat uit vier cijfers. De eerste twee cijfers geven de kalenderweek van de fabricage weer en de laatste twee cijfers het fabricagejaar. Wanneer de fabricage van de band meer dan tien jaar geleden is, dient u als transportbedrijf nieuwe banden aan te schaffen.

Nieuwe truckbanden aanschaffen

Wanneer u toe bent aan nieuwe banden, bent u bij Mijnheer Truck Banden aan het juiste adres. Kijk bij ons assortiment voor een overzicht van alle truckbanden.


Informatie aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.