Bridgestone breidt aanbod Ecopia vrachtwagenbanden uit

Bridgestone breidt zijn aanbod vrachtwagenbanden voor (inter)nationaal transport uit met nieuwe maten voor 2015
Ecopia_news_detail

H-Steer en Trailer Zowel de Ecopia H-Steer 001 als de Ecopia H-Drive 001 zijn nu ook leverbaar in de maten 295/80R22.5 en 315/80R22.5 naast de al eerder leverbare 315/70R22.5. De Ecopia H-Trailer 001, reeds leverbaar in de maat 385/55R22.5, zal in 2014 ook leverbaar zijn in de maat 385/65R22.5.

Brandstofbesparing Vergeleken met de vorige Ecopia serie is met de nieuwe Ecopia’s een brandstofbesparing tot 5% te behalen ten opzichte van de vorige serie. Om deze voordelen te bereiken heeft Bridgestone gebruik gemaakt van de gepatenteerde NanoPro-Tech-compound, die de interne wrijving tussen de verschillende compound-elementen reduceert, waardoor er in de toplaag van de band tijdens het draaien minder energieverlies ontstaat. De rolweerstand is ook gereduceerd dankzij het gebruik van een nieuwe compound voor de wangen, terwijl het Low Energy Pattern van de Ecopia H-Drive 001 een betere controle van de profielblokken mogelijk maakt.

bron: www.bandenportaal.nl
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Banden-onderhoud_thumb
Banden en onderhoud kunnen tot 56% van de volledige operationele kosten van een voertuig uitmaken. Dit zegt Goodyear op basis van onderzoek door de Road Haulage Association.
Rolweerstand_thumb
65% van de fleetowners kiest voor de prestaties van een band als criterium voor de aankoop van vrachtwagenbanden. De aanbevolen toepassing door de fabrikant werd als minder belangrijk ervaren.
Ecopia_thumb
Bridgestone breidt zijn aanbod vrachtwagenbanden voor (inter)nationaal transport uit met nieuwe maten voor 2015
Michelin_thumb
Michelin werkt samen met Axens, IFPEN (IFP Energies nouvelles) aan de productie van synthetisch rubber met behulp van biomassa. Het project heeft de naam BioButterfly.
Goodyear_thumb
Tot 2018 zal de wereldwijde consumptie van rubber groeien met gemiddeld 3,5 procent per jaar omdat de vraag naar vervangingsbanden toeneemt. Dit verwacht onderzoeksbureau LMC International Ltd, volgens Bloomberg.
Bus_thumb
Goodyear lanceert een warmvernieuwingsversie van zijn nieuwe busbanden in het premium warmvernieuwingsgamma TreadMax.
Winter_thumb
Januari 2014 komt Goodyear met een Municipal aandrijf winterband voor regionaal transport in de maten 17,5 en 19,5 inch en nieuwe Goodyear KMax D en Goodyear FuelMax D winterbanden.
Lego_thumb
Lego mag zichzelf de grootste bandenproducent ter wereld noemen. Op jaarbasis produceert de speelgoedgigant liefst 318 miljoen mini-banden. Per dag zijn dat er dus 870.000!