Rolweerstand belangrijkste criterium bij aankoop van banden

65% van de fleetowners kiest voor de prestaties van een band als criterium voor de aankoop van vrachtwagenbanden. De aanbevolen toepassing door de fabrikant werd als minder belangrijk ervaren.
Rolweerstand_news_detail

Vrachtwagenbanden
Dat is de conclusie van een recente studie die Goodyear liet uitvoeren naar het belangrijkste criterium voor de aanschaf van vrachtwagenbanden door fleetowners in Frankrijk, Spanje, Polen, Duitsland en Italië.

Rolweerstand
Van de prestaties van de banden was de rolweerstand het belangrijkst (77%), omdat deze een rechtstreekse impact heeft op het brandstofverbruik. Levensduur kwam op de tweede plaats (76%), grip op nat wegdek als derde (75%) en kostprijs per kilometer als vierde (68%). Tractie op sneeuw en slijtage volgden als laatste (51% en 50%).

Er waren wel verschillen per land. In Frankrijk eindigden de kostprijs per kilometer en de grip op nat wegdek samen op de eerste plaats (63%), gevolgd door de rolweerstand (62%) en de levensduur (58%). Italiaanse vrachtwagenparken beschouwden de kostprijs per kilometer als topprioriteit (79%). In Spanje plaatste 80% de kostprijs per kilometer op de derde plaats, vóór de grip op nat wegdek.

bron: www.bandenportaal.nl
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Banden-onderhoud_thumb
Banden en onderhoud kunnen tot 56% van de volledige operationele kosten van een voertuig uitmaken. Dit zegt Goodyear op basis van onderzoek door de Road Haulage Association.
Rolweerstand_thumb
65% van de fleetowners kiest voor de prestaties van een band als criterium voor de aankoop van vrachtwagenbanden. De aanbevolen toepassing door de fabrikant werd als minder belangrijk ervaren.
Ecopia_thumb
Bridgestone breidt zijn aanbod vrachtwagenbanden voor (inter)nationaal transport uit met nieuwe maten voor 2015
Michelin_thumb
Michelin werkt samen met Axens, IFPEN (IFP Energies nouvelles) aan de productie van synthetisch rubber met behulp van biomassa. Het project heeft de naam BioButterfly.
Goodyear_thumb
Tot 2018 zal de wereldwijde consumptie van rubber groeien met gemiddeld 3,5 procent per jaar omdat de vraag naar vervangingsbanden toeneemt. Dit verwacht onderzoeksbureau LMC International Ltd, volgens Bloomberg.
Bus_thumb
Goodyear lanceert een warmvernieuwingsversie van zijn nieuwe busbanden in het premium warmvernieuwingsgamma TreadMax.
Winter_thumb
Januari 2014 komt Goodyear met een Municipal aandrijf winterband voor regionaal transport in de maten 17,5 en 19,5 inch en nieuwe Goodyear KMax D en Goodyear FuelMax D winterbanden.
Lego_thumb
Lego mag zichzelf de grootste bandenproducent ter wereld noemen. Op jaarbasis produceert de speelgoedgigant liefst 318 miljoen mini-banden. Per dag zijn dat er dus 870.000!