Banden en onderhoud grootste hap in operationele kosten

Banden en onderhoud kunnen tot 56% van de volledige operationele kosten van een voertuig uitmaken. Dit zegt Goodyear op basis van onderzoek door de Road Haulage Association.
Banden-onderhoud_news_detail

Operationele kosten? 
Het grootste aandeel in het kostenplaatje van onderhoud en banden zijn de brandstof en smeermiddelen. Deze maken 30% van de operationele kosten. 12% van de operationele kosten gaat op aan administratie en indirecte operationele kosten, 11% aan (schade)reparaties en onderhoud en 3% alleen aan de banden. “De banden hebben echter niet alleen een nadrukkelijke invloed op de rechtstreekse kosten, maar ook indirect op het verbruik en op de herstel- en onderhoudskosten”, aldus Goodyear. “Om nog maar te zwijgen over de administratieve rompslomp die bandenbeheer met zich meebrengt.”

FleetFirst
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van FleetFirst, Goodyear’s ondersteuningsprogramma voor de banden van wagenparkbeheerders.

bron: www.bandenportaal.nl
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Banden-onderhoud_thumb
Banden en onderhoud kunnen tot 56% van de volledige operationele kosten van een voertuig uitmaken. Dit zegt Goodyear op basis van onderzoek door de Road Haulage Association.
Rolweerstand_thumb
65% van de fleetowners kiest voor de prestaties van een band als criterium voor de aankoop van vrachtwagenbanden. De aanbevolen toepassing door de fabrikant werd als minder belangrijk ervaren.
Ecopia_thumb
Bridgestone breidt zijn aanbod vrachtwagenbanden voor (inter)nationaal transport uit met nieuwe maten voor 2015
Michelin_thumb
Michelin werkt samen met Axens, IFPEN (IFP Energies nouvelles) aan de productie van synthetisch rubber met behulp van biomassa. Het project heeft de naam BioButterfly.
Goodyear_thumb
Tot 2018 zal de wereldwijde consumptie van rubber groeien met gemiddeld 3,5 procent per jaar omdat de vraag naar vervangingsbanden toeneemt. Dit verwacht onderzoeksbureau LMC International Ltd, volgens Bloomberg.
Bus_thumb
Goodyear lanceert een warmvernieuwingsversie van zijn nieuwe busbanden in het premium warmvernieuwingsgamma TreadMax.
Winter_thumb
Januari 2014 komt Goodyear met een Municipal aandrijf winterband voor regionaal transport in de maten 17,5 en 19,5 inch en nieuwe Goodyear KMax D en Goodyear FuelMax D winterbanden.
Lego_thumb
Lego mag zichzelf de grootste bandenproducent ter wereld noemen. Op jaarbasis produceert de speelgoedgigant liefst 318 miljoen mini-banden. Per dag zijn dat er dus 870.000!