Michelin in project voor rubberproductie uit biomassa

Michelin werkt samen met Axens, IFPEN (IFP Energies nouvelles) aan de productie van synthetisch rubber met behulp van biomassa. Het project heeft de naam BioButterfly.
Michelin_news_detail

Chemisch onderzoek Daartoe zijn de bedrijven een partnership aangekondigd voor chemisch onderzoek dat is gericht op de productie van biobutadieen. Dit onderzoek is volgens Michelin een antwoord op de behoefte aan duurzame alternatieve bronnen voor elastomeren. Naast de ontwikkeling van een bio-butadieen productieprocess willen de 3 partners ook de basis leggen voor een toekomstig biomassa synthetisch rubberindustrie in Frankrijk.

BioButterfly BioButterfly omvat alle research en ontwikkeling in het proces. Het project heeft een looptijd van 8 jaar en een budget van 52 miljoen euro. Het Franse Agentschap voor  Milieu en Energie Management (ADEME) financiert het project met 14.7 miljoen euro.

bron: www.bandenportaal.nl
« Terug naar het nieuwsoverzicht
Banden-onderhoud_thumb
Banden en onderhoud kunnen tot 56% van de volledige operationele kosten van een voertuig uitmaken. Dit zegt Goodyear op basis van onderzoek door de Road Haulage Association.
Rolweerstand_thumb
65% van de fleetowners kiest voor de prestaties van een band als criterium voor de aankoop van vrachtwagenbanden. De aanbevolen toepassing door de fabrikant werd als minder belangrijk ervaren.
Ecopia_thumb
Bridgestone breidt zijn aanbod vrachtwagenbanden voor (inter)nationaal transport uit met nieuwe maten voor 2015
Michelin_thumb
Michelin werkt samen met Axens, IFPEN (IFP Energies nouvelles) aan de productie van synthetisch rubber met behulp van biomassa. Het project heeft de naam BioButterfly.
Goodyear_thumb
Tot 2018 zal de wereldwijde consumptie van rubber groeien met gemiddeld 3,5 procent per jaar omdat de vraag naar vervangingsbanden toeneemt. Dit verwacht onderzoeksbureau LMC International Ltd, volgens Bloomberg.
Bus_thumb
Goodyear lanceert een warmvernieuwingsversie van zijn nieuwe busbanden in het premium warmvernieuwingsgamma TreadMax.
Winter_thumb
Januari 2014 komt Goodyear met een Municipal aandrijf winterband voor regionaal transport in de maten 17,5 en 19,5 inch en nieuwe Goodyear KMax D en Goodyear FuelMax D winterbanden.
Lego_thumb
Lego mag zichzelf de grootste bandenproducent ter wereld noemen. Op jaarbasis produceert de speelgoedgigant liefst 318 miljoen mini-banden. Per dag zijn dat er dus 870.000!